Zoeken
  • Monique

Zo tam als maar kan...

Bijgewerkt: apr 10

Häyhä is waarschijnlijk een van de tamste Tamaskans. Wij hadden ons op het ergste voorbereid, maar hebben weinig aanpassingen hoeven doen. Alleen met haar jachtinstinct moeten we goed rekening houden...Ze sloopt niet, gapt geen eten van tafel of het aanrecht, kauwt niet op schoenen, eet geen speelgoed op, probeert niet uit te breken, blaft niet, is erg geduldig met kleine kinderen. Luistert redelijk goed als ze niet op jacht is en speelt graag met andere honden. Ze kan na geduldig opbouwen 6 uur alleen zijn en is natuurlijk altijd weer superblij als we thuiskomen. Ook uit de karaktertest van Häyhä blijkt dat ze een super karakter heeft. Maar ze blijft een trotse Tamaskan. Ze is nu volwassen en zal een te bijdehante jongere corrigeren. Ze vergeeft een uitval van een andere hond nooit meer en zal dat laten merken.

Het is geen garantie dat de pups van Tommen en Häyhä ook zo makkelijk zullen worden! Lees daarom goed op de website van NTC meer over het karakter van een Tamaskan.

Tommen heeft in 2018 al vijf prachtige pups voortgebracht met outcross teefje Nuna (

Alaskan Malamute). Op facebook ben je ze misschien al tegen gekomen.


Gezondheid


Häyhä heeft onderstaande gezondheidstesten gehad en 7 maart volgen de laatste twee testen. Maar het zou ons erg verbazen als hier negatieve resultaten uit zouden komen. Mocht dit wel zo zijn, dan zien we af van een nestje.


HD: A ED: vrij DM: vrij Dwarggroei: vrij Ecvo: clear Patella: vrij MydogDNA

374 keer bekeken
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now